Inhoudsopgave

COBOT broedraamrobot: “Kwaliteit en tijdwinst”

De COBOT broedraamrobot ontzorgt de pluimveehouder bij het beladen en bij het ontladen van broederijen of hatcheries. Dat deze robot zowel de pulp tray als broedlade kan verwerken is gelijk ook één van het belangrijkste voordeel van de machine.

Early Feeding: dit zeggen de onderzoekers

Kippenkuikens zijn zogenaamde 'nestvlieders', wat betekent dat ze al behoorlijk volgroeid uit het ei komen en vrijwel direct op zoek gaan naar eten. Het is dan ook niet vreemd dat de 'Early Feeding' trend die dit probleem aanpakt...

Meer rust in de stal met Powerlamps

Toen de lichtinstallatie van pluimveehouder Michiel van Harten aan vervanging toe was, wilde hij niet alleen de overstap maken naar zuinigere, hoogfrequente lampen waarmee hij ook direct in aanmerking zou komen voor subsidie.

“De One2Born 3.0 klaar voor de praktijk”

Het One2Born-systeem is onlangs aangepast naar een afmeting van tien bij vijf rijen eihouders. Hierdoor is de nabroedhouder nog gemakkelijker te gebruiken door de broederijen.

Een heerlijk heldere stal met FreshLight Agri ioniserende lampen

Frank Rooijakkers van HeRo Ei uit Asten heeft niet alleen een leghennenbedrijf, hij verkoopt ook kippenvoer.

“Dat hebst dich goed gedoan jong”

Eric Thielen is een pluimveehouder in hart en nieren. De familie Thielen zit volgend jaar precies honderd jaar in het vak. Een mooie gelegenheid om de volgende stap...

“Kuikens waarmee pluimv- eehouders geld verdienen”

Een kleine twee jaar geleden was het nog een leeg, kaal grasveld, maar inmiddels is de productlocatie van Optibrut in het Duitse Nordhorn uitgegroeid tot een toonaangevende plek waar kwalitatief zeer goede kuikens vandaan komen.

“Elk ei is een cadeau en die moet je netjes inpakken”

Pluimveebedrijf Boekhorst zit in de omschakeling van vrije-uitloop naar biologisch. Vooruitlopend op die stap heeft de familie in een compacte inpakmachine van DAMTECH geïnvesteerd.

Pluimveehouder Timmer: “Goed en schoon water betaalt zichzelf altijd terug”

Het goed reinigen van het drinkwatersysteem door microbiële vervuiling, zoals biofilm te verwijderen, is essentieel om infecties te voorkomen.

“Per stal vijftig procent tijdwinst op het reinigen van de drink en voerlijnen”

De reinigingsrobot van Allroundreiniging Swinkels BV maakt in één werkgang de drink- en voerlijnen schoon. De robots hebben diverse sproeikoppen, waardoor alles van boven tot onder en van links naar rechts volledig wordt schoongespoten.

“Klopt dat wel? De kuikens drinken zo weinig”

Sinds Belgabroed, Vervaeke-Belavi en Van Hulst begin dit jaar het stalconcept NestBorn officieel lanceerden tijdens de Agridagen in het Belgische Ravels zijn er een flink aantal pluimveebedrijven overgestapt op dit natural on farm hatching concept.

Wageningen /
Aeres katern

Een speciaal katern over de actuele zaken en de eventuele onderzoeken in de pluimveesector.