Inhoudsopgave

"Eerste verticale filtersyteem in pluimveestal"

In de nieuwe vleeskuikenstal van 25 bij 132 meter op het pluimveebedrijf van Baas-Gritter in het Friese Harkema kunnen

50.000 kuikens gehouden worden.

"Vertel je verhaal: voor jezelf, de omgeving en de toekomst van de pluimveesector"

Hugo Bens is een pluimveehouder in hart en nieren. In 1990 startte hij samen met zijn vrouw Rianne een pluimveebedrijf in het Brabantse Haps. Eerst vleeskuikens en later scharrelkippen.

“Dubbel drinksysteem voor moederdieren”

Ad Beijer begon in 1996 met zijn echtgenote Hilde een pluimveebedrijf in het Gelderse Wamel, gelegen in het land van Maas en Waal. Na jarenlang in de vermeerderingssector te hebben gezeten, maakt het echtpaar nu de omschakeling naar opfok van moederdieren.

Column: “Als de wind uit een andere hoek waait”

Het was een vreemde dag. Ik was op weg naar de praktijk en werd gebeld door een pluimveehouder. Het viel hem op dat het antibioticumgebruik op zijn bedrijf was toegenomen en hij vroeg of ik die trend bij andere pluimveebedrijven ook zag.

“Goede verlichting is cruciaal voor de technische resultaten”

Pluimveehouder Helmus Torsius uit het Gelderse Putten gaat vanaf de volgende ronde werken met ioniserende daglichtverlichting van Freshlight. De huidige TL-verlichting wordt vanaf de komende ronde vervangen door ioniserende lampen van Freshlight.

“Bouw grote Belgische pluimveestallen in opmars”

Pieter-Jan, Ine en Richard Van Dijk – Nooijen zijn in 1995 vanuit het Nederlandse Mierlo-Hout neergestreken in het Belgische Hamont-Achel. Het vleeskuikenbedrijf heeft op die locatie momenteel 270.000 reguliere vleeskippen.

Best Gelezen!

Via PluimveeActueel.nl houden wij pluimveehouders dagelijks op de hoogte van het laatste nieuws en de ontwikkelingen in de markt, in binnen- en buitenland. Via dit kanaal bent u altijd op de hoogte van de actuele gebeurtenissen in de Nederlandse pluimveesector.

WUR / AERES KATERN

Een speciaal katern over de actuele zaken en de eventuele onderzoeken in de pluimveesector.

“Bio is prachtig, maar niet beter dan regulier”

Zes jaar geleden begon Marc Hotting aan een nieuw avontuur: hij werd pluimveehouder. Omdat hij bij zijn vorige werkgever mede ervaring had opgedaan met moederdieren, ging hij van start met langzaam groeiende moederdieren.

“Dit scheelt mij 45 minuten per dag”

Sinds Mark Leenders in 2010 de PSPC 30 eierinpakker in gebruik nam, werkte zijn bedrijf als een goed geoliede machine. Toch besloot de leghennenhouder begin dit jaar al over te gaan op de allernieuwste innovatie; de Prinzen 70.

“Optimaal welzijn, maximale productiviteit en minimale milieubelasting”

In meer dan twintig landen en in ruim 2.500 pluimveestallen over de hele wereld wordt het al gebruikt en overal reageren pluimveehouders met oprechte verbazing.

Aanmelden gratis Pluimveekrant

Wilt u ook de Pluimveekrant gratis thuis ontvangen? Dat kan! Meld u aan en ontvang de eerst volgende editie bij u op de deurmat!