Inhoudsopgave

"Protix onderzoekt mogelijkheden voor vleeskuikens"

Protix heeft met het Oerei nationale en internationale bekendheid verworven. Medeoprichter Tarique Arsiwalla leunt echter niet achterover; “we zijn nog niet klaar”.

Natural Beak Smoothingvoersysteem

Het pluimveebedrijf van Ben en Karin Beerens in Hoogeloon heeft de primeur: als eerste vleeskuikenmoederdierenbedrijf in Nederland zijn daar Roxell-voerpannen volgens het Natural Beak Smoothingvoersysteem – dat zorgt voor het natuurlijk slijten van snavels - geplaatst.

“AviVet draagt bij aan kennis en innovaties voor de gehele pluimveesector”

Roland Bronneberg is al meer dan twintig jaar werkzaam in de pluimveesector. Na zijn afstuderen begon hij als dierenarts in de

struisvogelbranche en in 1997 ging hij aan de slag bij Verbeek’s opfokbedrijven en Broederij.

Column: ILT gezamenlijk bestrijden

Eind vorig jaar was het weer zo ver. In de grensstreek Nederland-Duitsland stak de ziekte ILT opnieuw de kop op. Bij een vleeskuikenbedrijf met ademhalingsstoornissen en een verhoogde uitval werd in één van de stallen ILT vastgesteld.

“Eerste hybridekuikentransportmiddel met een capaciteit van 183.600”

Stefan Holdinga is als business-developer bij HatchTech verantwoordelijk voor het product HatchTraveller. Zijn taak is even simpel als complex: deze revolutionaire transportoplossing wereldwijd positioneren.

“Goede begeleiding en goed voer zorgt voor uitzonderlijk goede legresultaten”

Op het biologische leghennenbedrijf van Jos van de Haar in Lunteren zijn met het vorige koppel uitzonderlijke resultaten behaald. Gedurende vijfenvijftig weken zaten de hennen boven de negentig procent productie.

Best Gelezen!

Via PluimveeActueel.nl houden wij pluimveehouders dagelijks op de hoogte van het laatste nieuws en de ontwikkelingen in de markt, in binnen- en buitenland. Via dit kanaal bent u altijd op de hoogte van de actuele gebeurtenissen in de Nederlandse pluimveesector. De redactie speurt iedere week naar de meest interessante

verhalen van pluimveehouders en leveranciers.

WUR / AERES KATERN

Een speciaal katern over de actuele zaken en de eventuele onderzoeken in de pluimveesector.

“Walnotenteelt geeft onze kippen extra beschutting en levert mooie producten”

Walnotenteelt is één van meest kansrijke vormen van Agroforestry in de vrije uitloop bij pluimveebedrijven. Zo blijkt uit een pilot die momenteel wordt uitgevoerd door Probos, het Louis Bolk Instituut en Face the Future.

‘’Positief resultaat door inzet van ioniserende stalverlichting’’

Pluimveehouder Arian Oostvogels uit het Noord-Brabantse dorp Achtmaal behoort tot één van de eerste gebruikers van FreshlightAgri. Het familiebedrijf met 150.000 kuikens heeft op dit moment zeven stallen die zijn voorzien van ioniserende stalverlichting van FreshlightAgri.

“Kuikens presteren elke ronde goed”

Pluimveehouder Peter Buts uit het Brabantse Zeeland is twee jaar geleden overgegaan op Landmeco voerpannen. Buts is al de derde generatie op het bedrijf en besloot in april 2017 om van een gemengd varkens- en pluimveebedrijf volledig over te gaan op pluimvee.

Eerste editie van Dutch Poultry Expo 2019 krijgt steeds meer vorm

De eerste editie van Dutch Poultry Expo in Evenementenhal Hardenberg vindt over exact een maand plaats. Dit nieuwe nationale vakevent richt zich specifi ek op één deelsector: de pluimveehouderij. Het programma voor Dutch Poultry Expo krijgt steeds meer gestalte met onder meer kennistheaters, themapleinen en

themaroutes met ‘guided tours’.

“Kuikens niet meer ‘onnodig plagen’ tijdens de productiefase”

CEVA en pluimveepraktijken hebben ervaring opgedaan met in-ovo vaccinatie. CEVA is ervan overtuigd dat deze preventieve manier van ziekte- en virusbestrijding veel voordelen biedt ten

opzichte van het achteraf in het veld vaccineren.