Schoonmaak in de toekomst: efficiënt en digitaal

FacilityApps.com - standnummer 34


Makkelijker werken, sneller werken, een betere klanttevredenheid en realtime inzicht en controle. Dat is waar het app platform van FacilityApps.com voor staat. “Geen papier, maar mobiel werken. Gemakkelijk voor de mensen op de werkvloer, inzichtelijker voor klanten en rendabeler voor de schoonmaakondernemer”, zo omschrijft CEO Dirk Tuip van FacilityApps.com de meerwaarde treffend.

FacilityApps.com heeft eenvoudig te implementeren mobile workforce oplossingen ontwikkeld voor branches met veel workforce mobiliteit. Deze apps dragen bij aan de planning, kwaliteit en service van de gebruiker. Tuip: “Zo weet iedere medewerker met de Planning app wat hij moet doen en heeft het operationeel management altijd een totaaloverzicht. Door data real-time vast te leggen en iedereen inzicht te geven in de werkopdrachten, wordt de kans op fouten geminimaliseerd. Dit verlaagt werkdruk, bespaart kosten en verhoogt de klantwaardering. Om die nog verder te verhogen is de Service app ontwikkeld, waarmee snel en adequaat gereageerd kan worden op meldingen. Zo worden vragen en klachten direct afgehandeld. Planning gehaald, werk geleverd, klant tevreden.”

Toekomst van schoonmaak

FacilityApps.com gaat verder dan veel vergelijkbare bedrijven. Waar het meestal gaat om software die administratieve rompslomp uit handen nemen, of software en apps die zorgen voor een optimale aansturing van schoonmakers houdt FacilityApps.com zich bezig met Smart Cleaning in Intelligent Buildings.


Tuip legt uit: “Door de opkomst van het Internet of Things kunnen we de fysieke wereld meetbaar maken. Zo hebben we inzicht in gebouwgebruik, vulgraad van dispensers in sanitaire ruimtes en prullenbakken. Zo kunnen we taken aanmaken voordat een schoonmaker begint aan de ronde. Op basis van de beschikbare data kunnen we de looproute plus de taken zo efficiënt mogelijk laten uitvoeren. Zeg nou zelf, het is toch veel efficiënter om alleen de volle prullenbakken te legen in plaats van ze allemaal te controleren, omdat dat moet volgens planning?”

Evidence based workforce management

De mobile apps van FacilityApps.com dragen bij aan de efficiëntie van de medewerkers op de werkvloer en scheppen overzicht voor de werkgever. De gemene deler die dit mogelijk maakt is informatie. Tuip besluit: “Als je de juiste informatie hebt, kun je je werkproces optimaal op de realiteit afstemmen. Misschien maakt u op dit moment gebruik van ervaring (-sregels), maar het mooiste is harde, gemeten data. Op basis van die data via onze takenengine en dynamische planningsmodule met automation regels stuurt u mensen aan of rapporteert u. Dat is evidence based workforce management. Slimmer en efficiënter werken, zonder papieren rompslomp.”


Ervaar innovatie in de schoonmaakbranche

CEO van FacilityApps.com Dirk Tuip vertelt tijdens de Schoonmaak Vakdagen in twee Turbosessies over innovaties in de schoonmaak. Ervaar tijdens de eerste beursdag om 10.30 uur in Zaal 2 hoe schoonmaakbedrijven met hun tijd mee kunnen gaan in de Turbosessie ‘Stap voor stap naar een volledig digitaal schoonmaakbedrijf’


Op 26 september 2018, de tweede beursdag vertelt Tuip om 10.30 uur in Zaal 2 hoe schoonmaakbedrijven met hun tijd mee kunnen gaan in de Turbosessie ‘Stap voor stap naar een volledig digitaal schoonmaakbedrijf’