"In wezen net zo'n grote innovatie als microvezel"

Vloeren reinigen met Wecoline Bright 'n Water Pads

Wecoline - standnummer 6


Een lange levensduur, het verkorten van de werktijd én vloeronderhoud zonder chemie. Dat zijn de bekende voordelen van vloeronderhoud met diamantpads. Sinds 2010 is Wecoline als absolute specialist binnen deze markt actief. Tijd om terug én vooruit te blikken met Senior Accountmanager Marco Vegers.

Diamantpads zijn nog steeds bezig met een landelijke opmars. De relatief nieuwe manier van vloeronderhoud en -reiniging is inmiddels geaccepteerd door de branche én omarmd door de opleidingsinstanties. Wecoline introduceert met haar fonkelnieuwe assortiment Bright ’n Water pads de nieuwe standaard in vloerreiniging met alleen water.

Onbekend maakt onbemind

Ook al is vloerreiniging met diamantpads toch enige jaren gemeengoed, toch is de uitspraak ‘onbekend maakt onbemind’ hier zeker van toepassing. Vegers: “Je kunt de introducties van de diamantpad misschien wel het beste vergelijken met de intrede van microvezel binnen de branche. Volledige omarming heeft een aantal jaren de tijd nodig. Natuurlijk is het ook logisch dat vloerspecialisten niet van de één op andere dag overstappen op een ander systeem. Toch is het jammer dat er niet vaker voor chemievrij reinigen wordt gekozen. Want in maar liefst tachtig procent van de tijd bieden diamantpads een grandioos resultaat. En dat zonder chemie en in minder tijd.”

Alternatief voor chemie

Wecoline toont op de Schoonmaak Vakdagen haar nieuwste assortiment, de Bright ’n Water pads. Deze diamantpads bieden een oplossing voor reinigen met alleen water en zijn geschikt voor nagenoeg ieder vloertype en gebruik. Zo is er de groene pad voor het dagelijkse schoonmaakonderhoud op nagenoeg ieder vloertype en is er de rode pad voor het strippen van een marmoleum vloer. Het volledige assortiment bestaat uit vier verschillende pads voor het strippen, upgraden en dagelijks reinigen van vloeren.

Bewezen effectief

Vegers benadrukt vloeronderhoud met diamantpads bewezen effectief zijn. Zo zijn er legio voorbeelden waar er financieel beknibbeld is op het vloeronderhoud, terwijl het schoonmaakresultaat beter is dan voorheen. Vegers: “Hoe dat kan? De pads zijn makkelijk in gebruik. Het is een kwestie van vloer en taak herkennen, de juiste pad onder de juiste machine en gaan! Er is geen sprake meer van chemie, dus overdosering is uitgesloten. En het eindresultaat? Een prachtig glanzende vloer. En dat allemaal dankzij de kracht van microscopisch kleine diamanten die zorgen voor mechanische kracht op de vloer.”


Zelf de kracht ervaren?

Tijdens de Schoonmaak Vakdagen geeft senior accountmanager bij Wecoline Marco Vegers meerdere Turbosessies waar u kennis kunt maken met de kracht van chemievrij vloeronderhoud. Ervaar hoe eenvoudig en effectief vloeronderhoud met alleen water is!


Turbosessies Wecoline - Chemievrij Vloeronderhoud

  • 25 september om 12.00 uur & 15.30 uur in Zaal 3
  • 26 september om 10.15 uur & 13.00 uur in Zaal 3